Thuiskopie Wat en Hoe - WisseGadgets.nl


Wat doet de Thuiskopie stichting?

 

De thuiskopievergoeding biedt de auteurs – en naburig rechthebbenden een (gedeeltelijke) compensatie voor de inkomsten die zij mislopen doordat hun werk gekopieerd wordt. Iedereen mag voor eigen oefening, studie en gebruik een kopie maken. Dit staat vermeld in de Auteurswet. Stichting de Thuiskopie verdeelt de thuiskopievergoedingen via de verdelingsorganisaties onder de auteursrechthebbenden. Zo komt het geld goed terecht bij de componisten, muzikanten, producenten, auteurs, kunstenaars en regisseurs.

Door technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden voor het kopiëren van auteursrechtelijk materiaal de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Het wordt voor consumenten steeds gemakkelijker om bestanden te kopiëren van CD’s, DVD’s, televisie, internet en andere media en apparaten naar onder andere computers, smartphones, tablets en MP3 spelers. Daarom is  per 1 januari 2015 de Thuiskopieregeling aangepast. Door deze  regeling krijgen makers en artiesten een vergoeding voor kopieën die consumenten maken op alle blanco beeld- of geluidsdragers, telefoons, hardware of consumentenelektronica, waarop of waarmee gekopieerd kan worden. Wel zo eerlijk toch?

Wilt u het hele artikel over deze stichting lezen? Ga dan naar www.thuiskopie.nl


Bij al onze produkten die onderhevigt zijn aan deze Thuiskopie regeling wordt deze heffing toegepast.  WisseGadgets.nl zorgt ervoor dat uw bijdrage netjes wordt afgedragen aan de Stichting De Thuiskopie.  

 

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN